imgloader

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΕ 24H

ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ GROUP VAG

Mobile X

Πολ. Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Mε την παρούσα πολιτική επεξεργασίας/προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα παρέχονται πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή, αποθήκευση, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών σας δεδομένων.

Η εταιρεία με την επωνυμία «SP Motors Α.Ε.» που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής, Λεωφόρος Μεσογείων αριθ. 478-480, τηλ.210 60 000 44, ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας info@spmotors.gr, λειτουργώντας ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, συλλέγει, αποθηκεύει, χρησιμοποιεί και εν γένει επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας.

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα», αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων, όπως ενδεικτικά ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας κ.ά., οι οποίες προσδιορίζουν ή μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητα σας.

Κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ή σε σύνολα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.
Φροντίζουμε να συλλέγουμε μόνο Δεδομένα που είναι απολύτως απαραίτητα για την εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίον δόθηκαν και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους έχουν συλλεχθεί.

Tα Δεδομένα περιορίζονται σε όσα έχετε παράσχει εσείς ρητά και για συγκεκριμένο σκοπό και εφόσον έχετε δώσει την συγκατάθεσή σας. Επίσης, συλλέγουμε Δεδομένα κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπo μας και εφόσον εσείς έχει συναινέσει προς τούτο, συναίνεση η οποία τεκμαίρεται με την συμπλήρωση των αντίστοιχων πεδίων:
Δεδομένα ταυτότητας, όπως όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, ημερομηνία γέννησης, δίπλωμα οδήγησης, Α.Φ.Μ., Α.Δ.Τ. Δεδομένα επικοινωνίας/αποστολής προϊόντων, όπως ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail), αριθμό τηλεφώνου. Στοιχεία πληρωμής, όπως αριθμό πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας, ή αριθμό τραπεζικού λογαριασμού. Η επεξεργασία των Δεδομένων σας διεξάγεται είτε από το ειδικά εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Εταιρείας μας, είτε μέσω συστημάτων πληροφορικής και ηλεκτρονικών συσκευών από την Εταιρεία μας και κατ’ εξαίρεση από τρίτους, οι οποίοι, έχοντας δεσμευτεί συμβατικά έναντι της Εταιρείας μας για την τήρηση εμπιστευτικότητας και την προστασία των Δεδομένων σας, τα επεξεργάζονται αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους μας έχουν παρασχεθεί.

Γενικότερα, τα Δεδομένα σας υποβάλλονται σε επεξεργασία προκειμένου να σας παρασχεθούν ενδεικτικά οι ακόλουθες υπηρεσίες:

Υποβολή προσφοράς:
Η SP Motors Α.Ε. επεξεργάζεται τα Δεδομένα σας, για την υποβολή προσφοράς για αγορά, ενοικίαση, ή μίσθωση του οχήματος που επιθυμείτε.

Συντήρηση αυτοκινήτων:
Η SP Motors Α.Ε. επεξεργάζεται Δεδομένα σας προκειμένου να υλοποιήσει τη συντήρηση του αυτοκινήτου σας, δηλαδή να παρέχει υπηρεσίες όπως συντήρηση, φανοποιεία, επισκευή, αντικατάσταση οχήματος κ.λ.π.,

Αγορά νέου ή μεταχειρισμένου Αυτοκινήτου:
Η SP Motors Α.Ε. επεξεργάζεται τα Δεδομένα σας, ώστε να ολοκληρωθεί η σύναψη παραγγελίας και αγοράς νέων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Δοκιμαστική Οδήγηση Αυτοκινήτου: Η SP Motors Α.Ε. επεξεργάζεται τα Δεδομένα σας, ώστε να υλοποιήσει την δοκιμαστική οδήγηση αυτοκίνητων που παρέχονται για αυτόν τον σκοπό.
Η SP Motors Α.Ε. επεξεργάζεται τα Δεδομένα σας, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε έννομες υποχρεώσεις της, σχετιζόμενες ιδίως με την τήρηση της Φορολογικής και Ασφαλιστικής νομοθεσίας ή την ασφαλιστική κάλυψη οχήματος που απορρέει από ενεργή σύμβαση ασφάλισης.

Αποστολή Νewsletter:
Η SP Motors Α.Ε. σας παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξετε, αν το επιθυμείτε, να ενημερώνεστε στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση σχετικά με προωθητικές/ διαφημιστικές ενέργειες της (π.χ. για νέα προϊόντα ή υπηρεσίες που διαθέτει, τυχόν προσφορές, κ.λπ. ). Η SP Motors Α.Ε. χρησιμοποιεί Δεδομένα σας για να απαντήσει στα αιτήματα/ερωτήματα που υποβάλλετε μέσω των φορμών επικοινωνίας.

Η SP Motors Α.Ε. επεξεργάζεται Δεδομένα που συμπληρώνετε για τη συμμετοχή σας σε προωθητικές ενέργειες, σε περίπτωση που συμφωνείτε, για να διεξάγει διαγωνισμούς, να σας ειδοποιεί αν είστε νικητής του διαγωνισμού και να σας παραδώσει το δώρο σας.

Συλλέγουμε τα Δεδομένα σας για:
1.την αξιολόγηση του αιτήματός σας αφενός για την υποβολή προσφοράς
2.τη διαχείριση της προγραμματισμένης ή μη συντήρησης του αυτοκινήτου σας, π.χ. την επικοινωνία και ενημέρωση σας σχετικά με τη διαθεσιμότητα, την παροχή υπηρεσιών συντήρησης, φανοποιείας, επισκευής, αντικατάστασης, παραλαβής οχημάτων κλπ, την αποστολή των απαραίτητων εγγράφων για προϊόντα που τυχόν αγοράσατε ή υπηρεσίες που τυχόν σας παρασχέθηκαν , τη διαχείριση των οφειλών σας προς την Εταιρεία, την πραγματοποίηση επιστροφών.
3.τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία π.χ. εργατική φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία.
4.τον έλεγχο, βελτίωση και προσαρμογή σε προτιμήσεις και επιλογές σας σχετικά με προϊόντα ή/ και υπηρεσίες μας,
5.την αποστολή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πληροφοριών για προϊόντα ή/και υπηρεσίες της Εταιρείας,
6.την έρευνα ικανοποίησης των πελατών μας, την προώθηση προϊόντων/ή και υπηρεσιών μας, την αποστολή ενημερωτικών δελτίων για προϊόντα ή/και υπηρεσίες μας,
7.την αξιολόγηση των αιτήσεων και βιογραφικών με σκοπό την πιθανότητα πρόσληψης στην Εταιρεία μας,
8.την επικοινωνία μεταξύ μας σε περίπτωση διεξαγωγής διαγωνισμού.

Η επεξεργασία των Δεδομένων σας διενεργείται σύμφωνα με:
α) τους όρους της συμβατικής μας σχέσης,
β) τη συγκατάθεση σας, όπου απαιτείται,
γ) τις υποχρεώσεις της Εταιρείας που πηγάζουν από το νόμο (π.χ. φορολογική, εργατική, ασφαλιστική νομοθεσία κ.ά.),
δ) το έννομο συμφέρον της Εταιρείας μας.

Η SP Motors Α.Ε. εγγυάται ότι δεν θα προβεί σε διαβίβαση, κοινοποίηση, παραχώρηση κ.λπ. των Δεδομένων σας σε τρίτους (πλην αυτών που αναφέρονται παρακάτω) για οποιοδήποτε σκοπό ή χρήση παρά μόνο εάν κάτι τέτοιο καθίσταται υποχρεωτικό από την κείμενη νομοθεσία ή είναι απαιτητό από δημόσιους/δικαστικούς φορείς/αρχές.
Πρόσβαση στα Δεδομένα σας έχει το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της Εταιρείας, το οποίο έχει δεσμευτεί με τήρηση εμπιστευτικότητας και οι συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις, οι οποίες επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας ως Από Κοινού Υπεύθυνοι Επεξεργασίας ή ως Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας.

Αποδέκτες των Δεδομένων σας είναι:
1)Η εταιρεία που εκδίδει την μισθοδοσία των εργαζομένων της Εταιρείας μας και προσφέρει οικονομικές και λογιστικές υπηρεσίες.
2)Η εταιρία που μας προσφέρει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και διαχειρίζεται το ηλεκτρονικό περιβάλλον της SP Motors A.E.
3)Οι συνεργαζόμενες με την Εταιρεία μας ασφαλιστικές εταιρείες.
4)Εταιρείες ορκωτών λογιστών που ελέγχουν τις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας μας.

Οι Εκτελούντες την επεξεργασία για λογαριασμό μας έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί συμβατικά με την SP Motors A.E.:
1.να τηρούν εχεμύθεια,
2.να μη στέλνουν σε τρίτους Δεδομένα σας χωρίς την άδεια της SP Motors Α.Ε.,
3.να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφάλειας,
4.να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον Κανονισμό 679/2016/ΕΕ (άλλως GDPR).

Η δήλωση συγκατάθεσης σας για αποστολή ενημερωτικού δελτίου (newsletter) τηρείται για όσο χρόνο σας αποστέλλεται newsletter από την SP Motors Α.Ε., εκτός εάν επιλέξετε την διακοπή αποστολής του.
Τα βιογραφικά στοιχεία που υποβάλλετε μέσω email για εργασία στην SP Motors Α.Ε., τα διατηρούμε για δύο (2) χρόνια , εκτός και εάν μας δηλώσετε ότι επιθυμείτε την διατήρησή τους για λιγότερο χρονικό διάστημα (το κατώτερο χρονικό όριο που δύναται να επιλέξετε είναι έξι μήνες από την υποβολή τους) ή και για διαγραφή τους.
Τα Δεδομένα που υποβάλλονται σε επεξεργασία κατά τη συμμετοχή σας σε προωθητικές ενέργειες ή/και διαγωνισμούς θα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ενέργειας και εφόσον δεν χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας, θα διαγράφονται.
Η SP Motors Α.Ε., δεσμεύεται να διαφυλάσσει τα Δεδομένα σας. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων σας, έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα τα οποία συνεχώς βελτιώνονται βάσει της τεχνολογικής εξέλιξης με μοναδικό σκοπό την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία.

Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας Δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας. Αν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως διόρθωσης, διαγραφής Δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Έχετε δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα Δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης).

Έχετε δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη. Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα Δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας ή επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συναίνεση σας στις περίπτωση που αυτή είναι η μόνη νόμιμη βάση.

Έχετε δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας. Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία.

Έχετε δικαίωμα εναντίωσης και ανάκλησης συγκατάθεσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας. Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας. Εάν έχετε δηλώσει τη συγκατάθεσή σας για τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των δεδομένων σας προσωπικού χαρακτήρα, μπορείτε να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή με μελλοντική ισχύ.

Αν επιθυμείτε την ανάκληση της συγκατάθεσης σας για αποστολή ενημερωτικού δελτίου (newsletter) μπορείτε να την πραγματοποιείτε με την επιλογή του συνδέσμου «Για διαγραφή από τη λίστα αποστολής newsletter κάντε κλικ εδώ» που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε newsletter.

Απαντάμε στα Αιτήματά σας δωρεάν χωρίς καθυστέρηση, και σε κάθε περίπτωση εντός (1) ενός μηνός από τότε που θα λάβουμε το αίτημα σας.
Αν τα Αιτήματα σας είναι προδήλως αβάσιμα ή υπερβολικά ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα τους, η SP Motors Α.Ε., μπορεί να επιβάλει την καταβολή εύλογου τέλους, λαμβάνοντας υπόψη τα διοικητικά έξοδα για την παροχή της ενημέρωσης ή την εκτέλεση της ζητούμενης ενέργειας ή να αρνηθεί να δώσει συνέχεια στο αίτημα.

Εφαρμοστέο Δίκαιο είναι το Ελληνικό Δίκαιο, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Αρμόδια δικαστήρια για τυχόν αναφυόμενες διαφορές σχετιζόμενες με τα Δεδομένα σας είναι τα αρμόδια Δικαστήρια Αθηνών. Κατ’ εξαίρεση, εφόσον η τυχόν διαφορά που θα ανακύψει είναι της καθ’ ύλη αρμοδιότητας Ειρηνοδικείου, τότε μπορούν να φέρουν προς επίλυση την διαφορά τους είτε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών είτε στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου.

Έχετε δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ταχυδρομική δ/νση Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210. 6475600, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) contact@dpa.gr), αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.